Tjänster

Här på Skrivguiden handlar allt om din kreativa och journalistiska skrivprocess. Noveller, romaner, självbiografier, artiklar, bloggar, och mycket mera täcks in i detta. Om du vill ha mer personlig hjälp med dina egna texter erbjuder Skrivguiden tjänster för feedback och korrekturläsning.

Skrivguiden drivs av mig — Johan — helt på egen hand. Jag är utbildad journalist och har självpublicerat flera böcker. Jag har skrivit noveller sedan jag var barn, deltagit i flera skrivarkurser och har med åren drivit flera framgångsrika bloggar — ja, jag älskar helt enkelt att skriva!

Jag får ofta mejl via Skrivguiden med frågor från besökare som själva vill skriva eller ge ut sin egen bok. Här på hemsidan har jag publicerat flera artiklar som kanske kan hjälpa dig, bland andra:

Det och mycket mer hittar du på Skrivguiden — och har du andra frågor om skrivande i allmänhet får du alltid gärna kontakta mig. Jag besvarar alla mejl personligen och hjälper dig så gott jag kan 😀

Betaltjänster:

Skrivguiden erbjuder även flera betaltjänster. Söker du mer personlig hjälp med ett projekt, till exempel korrekturläsning eller feedback på dina texter? Då har du kommit helt rätt! Jag erbjuder följande personliga tjänster:

Korrekturläsning:

Jag korrekturläser alla typer av texter och rättar din stavning och grammatik. Priset är 45 kr. per 400 ord. Skicka din text till jozii89@gmail.com. Betalning via Paypal (inget konto krävs).

Personlig Feedback:

Är du osäker på om din roman, novell, självbiografi eller något annat är bra? Jag ger personlig feedback på din text. Min feedback inkluderar:

  • Språk: Är språket bra, intressant och korrekt?
  • Berättelsen: Är din text uppbyggd på ett dramaturgiskt och intressant sätt? Fångas jag som läsare?
  • Konkreta tips: Hur kan du förbättra din text? Ska något läggas till/tas bort?
  • Personlig uppmuntran: Vad fungerar bäst med din text? Vilka styrkor har den? Min feedback är ärlig men samtidigt uppmuntrande.

Mitt pris för personlig feedback är 45 kr. per 400 ord, dock minst 280 kr. Betalning via Paypal (inget konto krävs). Om du skriver en bok kan jag rekommendera att du skickar in första kapitlet — mycket av den feedback som jag ger kommer att vara relevant för allt ditt skrivande, och det är min erfarenhet att du kommer att känna dig väldigt inspirerad efter min feedback och vilja göra positiva ändringar i din text, även i de kapitel som jag inte har läst.

Blogganalys/hemsida:

Har du en hemsida eller en blogg? Nyfiken på vad första reaktionen är från dina läsare? För en fast summa får du en komplett analys.

  • Första intrycket: Hur reagerar dina läsare när de besöker din sida för första gången?
  • Det visuella: Kommentarer på bilder, typsnitt och bloggens överliggande känsla och visuella identitet.
  • Navigering: Är din blogg lättförståelig, genomarbetad och med tydliga menyer? Gör du ”reklam” för dig själv genom att göra det enkelt att hitta äldre inlägg och inspirera besökare att stanna kvar?
  • Innehåll: Är det tydligt vad din blogg handlar om, har den en röd tråd, har du en egen röst och ett intressant innehåll?
  • Personlig feedback: Personliga kommentarer, positiv feedback och konstruktiv kritik, samt konkreta förbättringsförslag.

Beställ en blogg- eller hemsideanalys genom att mejla Skrivguiden med en länk till din sida. Om du önskar feedback på någon specifik punkt får du gärna berätta mer om det och inkludera frågor i ditt mejl 🙂 Priset är 499 kr. för en komplett analys och betalning sker via Paypal (inget konto krävs).

 

Jag tycker att det är superkul att kunna hjälpa folk i sitt skrivande och om du har läst så här långt, skriv gärna in och ställ dina frågor. Jag vill gärna höra från dig 😄

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: