Inspiration

Inspirationsguiden kan hjälpa dig att komma igång med att skriva när du kört fast. Här hittar du en samling artiklar med övningar och inspiration, främst för att skriva noveller. Längre ner hittar du även tips och annan motivation. Välj vad som passar dig bäst!

Inspirationsguiden

Vanliga övningar:

  • Startare – Slumpmässiga uppgifter eller ”förutsättningar” som du kan använda i din novell.
  • Första meningen – Här hittar du en lista över meningar. Välj en mening och använd den som inledning på din novell.
  • Citat – Vad fungerar bättre som inspirationskälla än kloka, roliga och intressanta citat? Här hittar du en samling!

Kreativa övningar:

  • Tre övningar med böcker – Använd dina favoritböcker till dessa tre övningar som fokuserar på början, mitten och slutet av en berättelse.
  • Bilder – Låt bilder inspirera dig. Flera olika övningar och bilder att välja på.
  • Gå på rättegång – Upplev en rättegång direkt från rättssalen. De flesta rättegångar är öppna för allmänheten och att besöka en kan vara en ytterst inspirerande upplevelse.

Tips & motivation:

16 skrivtips från Andrea Vessman – Hobbyförfattaren Andrea Vessman vet vad det där med inspiration innebär. Här är 16 av hennes bästa skrivtips, fördjupade i en artikelserie på två delar. Perfekt läsning om du kört fast eller har författardrömmar!

Motivation – Har du tappat lusten? Orkar du inte skriva klart din bok? Behöver du en spark i baken? Den här relativt korta artikeln tåls att läsas om och om igen. Sätt mål, få motivation och lär känna dig själv och vad du egentligen vill uppnå.

Flödesskrivning – Lär dig om flödesskrivning och låt dig inspireras av dina egna, djupaste tankar!

Att skriva med glädje – Skrivguidens intervju med författaren Kim M. Kimselius. Om skrivarglädje, inspiration och hennes bok med titeln Att skriva med glädje.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: